Info

The Archives Podcast

Hyllor efter hyllor med dokument och böcker. Den där speciella söta doften av gammalt papper. Damm och svagt upplysta rum och korridorer. Det är hur jag föreställer mig arkiv. Arkiv är lite mystiska för de kan kännas svårartat tråkiga men samtidigt fängslande. Men låt oss lägga det tråkiga åt sidan och börja utforska i stället för att ta reda på mer vad som sparas i våra arkiv och vad det säger om oss. Vissa saker är så viktiga att bevara och ordna att vi har skapat arkiv, museer och bibliotek för att se till att de finns till för oss alla. De utgör vårt kollektiva minne och minnet är viktigt att vårda. Det här är podcasten för nyfikna och kunskapsintresserade personer med sinne för humor.
RSS Feed
The Archives Podcast
2017
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
May 31, 2016

Detta är det andra avsnittet om Vänersborgs museum.

Vi följer med museichef Peter Johansson på en rundvandring i muséet och får oss till livs både museihistoria, vildfångade alligatorer och en utställning från ett arkiv som är klassat som ett världsarv av UNESCO. Följ med!.

Fast ett tips är att lyssna på avsnitt 6 först så att du får hela den spännande och intressanta historien bakom museet som innehåller spännande inslag om en brittisk storviltsjägare som upptäcker Sverige för den brittiska publiken och två svenska upptäcktsresande i västra Afrika vars samlingar än idag finns på museet.

Länkar:

www.archivespodcast.com

www.vanersborgsmuseum.se

 

Bild: AnnaCarin Isaksson

Musik:What is the Journey? by Colin Mutchler (c) 2014 Licensed under a Creative Commons Attribution (3.0) license. http://ccmixter.org/files/commonsplice/45492 Ft: Doxent Zsigmond

0 Comments